Aquarium WorldTEKNIKK:

Sjekklister
Hjelpemidler
Vedlikehold

Vann
Parametre
Uklart vann

Filtrering
Hvordan
Mekanisk
Biologisk
Kjemisk
Adsorptiv

 
 
 
Hvorfor filtrering?
Det finnes flere grunner til at man vil og må rense akvarievannet - eller filtrere det, som vi sier på fagspråket. De fleste vil umiddelbart tenke seg estetiske årsaker som grunn: partikler som svever i vannet eller fargestoffer som gjør det uklart er estetiske problemer som vi gjerne vil unngå.
Eksempel på hjemmelaget filteroppsett for mekanisk, biologisk og adsorptiv filtrering
De aller viktigste årsakene til at vi behøver filtrering ligger imidlertid på det biokjemiske plan. Biokjemiske prosesser som til enhver tid pågår i akvariet kan forårsake langsiktige eller umiddelbare problemer dersom vi ikke utstyrer akvariet med tekniske utrustning som er i stand til å håndtere den belastningen som det utsettes for. Til dette behøver vi såkalt biologisk filtrering.

Spesielt på området biologisk filtrering syndes det fryktelig mye blant nye akvarister. Mange tenderer til å velge alt for små og for enkle filtre som ikke klarer de nødvendige oppgavene godt nok. Følg derfor umiddelbart denne linken for å lese mer om problemene som er knyttet til den biologiske nedbrytningen av avfallsstoffer i akvariet.


På neste side kan du lese om
'Det biokjemiske filtreringsbehovet'

 

© 1999, Aquarium World