Aquarium WorldTEKNIKK:

Sjekklister
Hjelpemidler
Vedlikehold

Vann
Parametre
Uklart vann

Filtrering
Hvordan
Mekanisk
Biologisk
Kjemisk
Adsorptiv

 
 
 
Nybegynnerens sjekklister
Erfarne akvarister vet ofte hva som behøves for å få et akvarium til å fungere. Ikke minst har de gjerne gjort tilstrekkelig For å få et velfungerende og vakkert akvarium er det ikke nok å fylle i vann og sette i stikkontakten. Du må vite hva du gjør; som eieren av dette akvariet for Tanganyika-cichlider.av egen prøving og feiling til at de har funnet ut hva som fungerer for dem. Nye akvarister, på sin side, føler gjerne et større behov for å få råd om hvordan ting bør gjøres; hvilke hjelpemidler som finnes og hva slags vedlikeholds-rutiner som fungerer best. Prøving og feiling kan være slitsomt - og det er ikke spesielt dyrevennlig.

Sjekklister
For å gjøre det lettere å starte opp et nytt akvarium har vi laget to sjekklister over hhv. anbefalte tekniske hjelpemidler og vedlikeholdsrutiner. Merk at det er våre anbefalte råd; du vil sikkert før eller senere treffe på akvarister som sier at "det og det er ikke nødvendig", og "slik og slik bør du heller gjøre det". Det står deg selvsagt fritt å prøve ut alle velmente råd du får - noen vil kanskje til og med fungere bedre for deg enn de vi gir her.

Vårt erfaringsgrunnlag
Våre anbefalinger er truffet utfra summen av våre egne erfaringer og erfaringene til hundrevis av nybegynnere såvel som erfarne akvarister; fra litteratur, personlige samtaler og mange års erfaring som rådgiver. Det er vår oppriktige mening at de råd vi gir er korrekte, og at de representerer hva som fungerer best for gjennomsnittet av akvarister. Det betyr slett ikke at det er den eneste måten å gjøre det på.

© 1999-2000, Aquarium World