Aquarium World

Sjekkliste

Stell gjennom året

Fiskene
Gullfisk
Koi
Gullvederbuk

 
 
 
Hva med en dam i hagen?Vannliljeblomst
Klare vannflater som speiler omgivelsene, rislende bekker eller vakre fontener med kaskader av vann. Trolske vannliljer og fargerike sumpplanter. Fisker som svømmer stille i dypet eller som vaker i overflaten.

De fleste av oss lar oss fascinere av vann, og av livet i det. Hva er mer naturlig enn ønsket om å knytte dette miljøet til sitt hjem og sin hage?

Det er ikke alle som har mulighet til å anlegge en stor dam, men det finnes muligheter selv der hvor man har liten plass. En hagedam trenger ikke nødvendigvis å være flere kvadratmeter stor. HvaEn hagedam behøver ikke alltid være så stor. Et lite, grunt basseng med springvann kan være svært dekorativt. Foto: Ove Fosså med et lite springvann plassert i et grunt lite basseng mellom stauder og busker? Eller kanskje en overskåret tønne på balkongen eller terrassen, som et lite basseng for en vannlilje og et par andre vannplanter? Dersom det er utstyrt med tilpasset filtreringsteknikk kan det kanskje gi hjem til et par små fisker også!

På 'Aquarium World' vil du etterhvert finne en økende mengde informasjon om hagedammer - jfr menyen i rammen over til venstre. Følg med for regelmessige oppdateringer.

© 1999, Aquarium World