Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Diskus på Aquarama '99
Fagmessen 'Aquarama' - som avholdes hvert annet år i Singapore - er et av verdens viktigste møtesteder for den internasjonale akvariebransjen. Aquarama '99 var den sjette i rekken, og hevdes å være den største noensinne, med drøyt 120 utstillere fra et 20-tall land. Ved siden av produktutstillingene er den faste 'Aquarama Fish Competition' et vesentlig høydepunkt, som tiltrekker seg stor og fortjent oppmerksomhet.
Discus fra Aquarama '99: Klikk på den enkelte fisk for å få beskrivelse og stort foto.
Diskus av første klasse
I fiskekonkurransen konkurrerer mange av de fremste oppdretterne i verden om de beste fiskene i 29 klasser, deriblant 6 ulike kategorier av diskus, Symphysodon X aequifasciatus. Diskusklassene utgjøres av 'solid blue/green', 'solid red/brown', 'striped forms',
Stor interesse for Aquarama Fish Competition 1999 'spotted forms', 'open' og 'matched pairs'. Det er et faktum at Asias oppdrettere er i ferd med å bli ledende på utviklingen av nye varianter av kvalitetsdiskus. Navn på Singapore-oppdrettere som Andrew Soh, Lee Tong Juan og Gan Khian Tiong er etterhvert velkjente blant verdens diskus-liebhabere.

Om vi skal tillate oss en negativ bemerkning, må den gå på det håpløse virvar av sortsnavn som etterhvert har dukket opp på diskus. For hvert år som går, blir det bare verre, ettersom hver eneste oppdretter synes å ville ha sitt eget navn på de stammer han har. Nåja, ingen kan nekte dem det, men les gjerne våre betraktninger om sortsnavn på diskus, som du finner ved å følge denne linken.

I år kunne Aquarama-utstillingen fremvise et fantastisk utvalg av praktdiskus av en kvalitet som kunne gi en stakkar akvarist akutt åndenød! Tro bare ikke at disse diskusene er fisker som du kan kjøpe for en hundrelapp eller to i akvariebutikken! Fullvoksne fisk av disse stammene vil koste i størrelsesorden 3.-5.000 kroner pr stk. Showfisk av kvalitet tilsvarende de utstilte, eller matchede par, koster fort både 4 og 5 ganger så mye! Det går imidlertid an å starte med småfisk også; - ungfisker som ikke har farget ut ennå burde kunne tilbys i Norge for 500-1.000 kroner pr stk.

Vil du se større fotos og lese mer om super-diskusene på Aquarama '99? Klikk på de enkelte fiskene på collagen ovenfor, eller følg pilene på bunnen av sidene.


Følg pilen for å lese mer om
'Diskus på Aquarama '99'

© 1999, Aquarium World