Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Marlboro Red
Fra vår tidligste befatning med diskus, for 15-20 år siden, husker vi godt drømmen om den røde diskusen. Alle diskus var jo overveiende blå, selv de som het noe med "rød" (som f.eks. "Rød turkis" som var blåstripet på brunrød bunn). Det var rett og slett avlsmaterialet som manglet! Med 'Pigeon Blood' mutasjonen kom også muligheten til å fremavle 'Marlboro Red'.
Marlboro Red diskus fra Aquarama '99
Nok en sensasjonsfisk fra Kitti Phanaitthi
Kitti Phanaitthi, som overrasket hele akvarieverdenen da han lanserte 'Pigeon Blood' i 1991, fikk de samme til å gispe etter pusten da han viste frem sine første 'Marlboro Red' i 1994. Angivelig var det en krysning av 'Pigeon Blood' og brune diskus som ga opphavet til denne utrolige fargevarianten. Fremdeles, fem år etter lanseringen, er dette noen av de mest spektakulære diskusene på utstillinger over hele verden, og stadig flere oppdrettere tilbyr sine varianter - dels under nye handelsnavn.

Vær oppmerksom på at noen oppdrettere med sikkerhet anvender hormoner for å få frem sterkere rødfarger på sine fisker. Det vil innebære at mye av fargeprakten forsvinner etter kort tid når fisken kommer i et annet akvarium. Selv om mange 'Marlboro Red' kan være svært røde helt naturlig, mistenker vi at fisken på fotoet ovenfor kan være hormonbehandlet.


Følg pilen for å lese mer om
'Diskus på Aquarama '99'

© 1999, Aquarium World