Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Pigeon Blood variant
Utviklingen av den første 'Pigeon Blood' diskusen var kanskje det viktigste som har skjedd innen diskusavlen noensinne. Ikke fordi den i seg selv var noen fantastisk vakker fisk, men fordi den ga verdens oppdrettere en helt ny plattform å jobbe ut fra.
Pigeon Blood diskus variant fra Aquarama '99
Den første 'Pigeon Blood'
Den thailandske diskusoppdretteren Kitti Phanaitthi regnes som 'Pigeon Blood's "far". Under Aquarama i 1991 overrasket han hele akvarieverdenen og ble verdensberømt over natten ved å vise diskus av en farge som man tidligere knapt hadde drømt om. Oppdrettere hadde slitt i årevis for å få til noe mer enn de klassiske variantene som var basert på mer eller mindre brun bunnfarge med striper og prikker i nyanser av blått. Nå kunne Phanaitthi vise frem en overveiende gul-oransje fisk - en fargevariant som man egentlig ikke hadde trodd at diskusen hadde genetisk anlegg for i det hele tatt.

Dagens 'Pigeon Blood'
Det nye reproduserbare genmaterialet som ble blottlagt ved utviklingen av 'Pigeon Blood' gjør antallet mulige variasjoner i farger og mønstre nesten ubegrenset. 'Pigeon Blood' baserte stammer som finnes på markedet allerede omfatter mange variasjoner som spenner fra overveiende gule fisker, via orange eller gullfargede til sterkt røde. Disse kan være temmelig ensfargede eller flekkete og/eller stripete i f.eks. blått, grønt, turkis, hvitt, svart osv. Selv med denne spennvidden kan vi nøkternt regne med at det vi har sett hittil bare er en liten begynnelse.

Aquarama '99 kunne selvsagt vise frem en mengde 'Pigeon Blood' baserte varianter, den ene vakrere enn den andre. Paret på fotoet ovenfor kom svært høyt opp i klassen for 'matched pairs'.


Følg pilen for å lese mer om
'Diskus på Aquarama '99'

© 1999, Aquarium World