Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Pigeon Blood variant II
Mange av dagens 'Pigeon Blood' varianter har mange egenskaper som er overført fra innkryssede turkisdiskus. Når man ser fisk som den på bildet under er det lett å forstå hvorfor nettopp 'Pigeon Blood' variantene har blitt så populære og etterspurte over hele verden.
Pigeon Blood diskus variant fra Aquarama '99
Mutasjonen som forandret diskusverdenen
Diskusen ble første gang introdusert som akvariefisk omkring 1930, og gjennom de neste 30-40 årene måtte akvaristene stort sett nøye seg med de fargevarianter som fantes i vill tilstand og mer eller mindre tilfeldige krysninger av disse. Gjennom 60, 70 og 80-tallet ble det imidlertid arbeidet intenst med å frembringe sterkere fargede varianter, hvilket etterhvert resulterte i f.eks. praktfulle "rød turkis" og "kobolt blå" sorter.

Selv om dette var fantastisk vakre fisker, som fremdeles er svært populære og etterspurte, led diskusverdenen litt av at alle varianter lignet så mye på hverandre. Det gikk stort sett i turkis på mer eller mindre brun bakgrunnsfarge. Kitti Phanaitthi's nye mutasjon, 'Pigeon Blood', endret dette totalt. Nå kom det inn helt nytt genmateriale som ga fisk med grunnfarger i alle avskyggninger av hvitt, gult, orange og rødt. Innkrysset med de andre, allerede velkjente fargevariantene, fikk man nå diskussorter man aldri før hadde kunnet drømme om.


Følg pilen for å lese mer om
'Diskus på Aquarama '99'

© 1999, Aquarium World