Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 

 
Kasselmann: Aquarienflanzen
Christel Kasselmann har her levert et praktverk om akvarieplanter som enhver seriøst botanisk interessert akvarist simpelthen ikke kan være uten!

På 504 sider presenterer Kasselmann mer enn 300 arter av vann- og sumpplanter som egner seg for akvariedyrking. Alle er illustrert med minst ett meget bra fargefoto (totalt har boken 532 fotos) og minst en halv side med tekst som diskuterer plantens systematiske tilhørighet (familie, synonymer, etymologi), den utbredelse i naturen, en beskrivelse av planten (basert på prinsipper som er vanlig i vitenskapelig botanisk litteratur), dens kultur i akvarier (vanlighet, trivsel, spesielle krav, m.v.), samt økologi (leveforhold i naturen; ofte med vannanalyser og biotopbeskrivelse fra utvalgte voksesteder).

I tillegg har boken ca 80 sider innledning med mer generell informasjon om betydningen av forskjellige miljøfaktorer, plantemorfologi og botanikk, formering av planter, etc.

Kasselmanns 'Aquarienpflanzen' fremstår som en svært grundig og korrekt, godt gjennomarbeidet bok - men den stiller forholdsvis store krav til leseren. For det første må man både være interessert i, og ha forståelse for, vitenskapelig terminologi. For det andre skader det ikke at man har svært god språkkunnskap ettersom den tyske teksten kan være både tung og krevende.

Konklusjonen blir likevel at Kasselmanns bok er dagens fremste standardverk for "akvarieplante-freaker" og botanisk interesserte akvarister - og sannsynligvis vil den fortsette å være så i enda mange år.

 

'Aquarienpflanzen'
Forfatter: Kasselmann, C.
2. reviderte utgave 1999
Førsteutgave 1995
Utgiver: Ulmer Verlag, Tyskland
ISBN: 3-8001-7454-5

 

Klikk for å gå tilbake til oversikten over

'Bokomtaler'

 

© 1999, Aquarium World