Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
Baoding jernballer med gullfiskmotiv
Baoding jernballer regnes som en av "de tre skattene" fra Baoding, Kina. Dette er et tradisjonsrikt produkt som er kjent langt utenfor Kinas grenser. Produksjonen av slike jernballer tok til allerede i Ming-dynastiet (1368-1644) og det spesielle håndverket har blitt holdt i hevd siden.
Baoding Iron Balls med gullfiskmotiv
Opprinnelig var Baodingballene utført i massivt jern, men etterhvert fikk de den form som er vanlig i dag: hule, med en lydproduserende plate inni. I et par med baller gir den ene fra seg en mørk klokkelyd, den andre en lysere klang.

Baoding Iron BallsHva er vitsen?
Ifølge tradisjonell kinesisk medisin skal Baoding-ballene brukes til å stimulere Jingluo-kanalene - forbindelsen mellom akupunkturpunkter i hendene og vitale organer i kroppen. Ved å sjonglere ballene mellom fingrene skal man dermed få stimulert hjerte, lever, lunger, nyrer, galleblære, mage, tarmer, osv. Regelmessig bruk skal også være bra for å holde hjernen ved like, friske opp hukommelsen og slukke sine sorger! Ja-ja, selv har vi ikke merket noen vesentlig forskjell på helsen før og etter at ballene kom i hus ... men vi bruker dem kanskje ikke hyppig nok ;-).

De flotte slørhalegullfiskene som er malt i emaljen på dette settet med baller var imidlertid grunn god nok til å kjøpe dem da vi kom over dem hos en medisinforhandler i Singapores Chinatown.

figur_banner.jpg (8825 bytes)

© 2000, Aquarium World