Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
Fisk på frimerker
Filateli, eller frimerkesamling, er (i likhet med akvaristikk) en av verdens mest utbredte og populære hobbyer. Den har også det til felles med akvariehobbyen at du kan drive den til nesten hva du selv måtte ønske. Du kan være småsamler, som mer eller mindre usystematisk samler på de frimerkene du synes er vakre, eller du kan være lidenskapelig fantast og gå metodisk og nesten vitenskapelig til verks for å bygge opp en mest mulig komplett samling innenfor et nærmere definert område.
Spesialstemplede frimerker med fiskemotiv
Likeledes kan frimerkesamling gjøres svært billig (du kan få kjøpt fine, brukte frimerker for mindre enn en krone pr stykk, eller du kan gratis samle merkene fra brever og postkort du mottar), eller du kan kjøpe sjeldne og eksklusive merker til hundre- og tusenvis av kroner stykket. Nok en gang er en sammenligning med akvariehobbyen ganske treffende!

Den akvaristiske frimerkesamlingen
Det er selvfølgelig ingenting i veien for at man kan være akvarist og samtidig samle på hvilke frimerker som helst. Det er imidlertid et faktum at svært mange land utgir frimerker med fisk som motiv - og nettopp det burde kunne friste mange akvarister. En samling av fiskearter på frimerker kan være en både vakker, interessant og lærerik bi-hobby for akvaristen. På de følgende sidene vil vi presentere et lite utvalg av frimerker med fiskemotiv; for anledningen sortert etter motivets systematiske tilhørighet (art, familie, orden) og utstyrt med kommentarer om fiskene som vises.

Du kan følge pilen nederst på siden for å se alle frimerkesidene etter tur, eller velge utvalgte motivgrupper fra følgende systematiske oversikt:

 

Gullfisk
Tropiske karpefisker
Karpelakser
Cichlider

Labyrintfisker

Sommerfuglfisker
Keiserfisker

 


Følg pilen for å lese mer om
'Fisk på frimerker'

© 1999, Aquarium World