Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Månedens anbefalte linker - november 2000
På disse sidene vil du finne utvalgte akvaristiske linker - henvisninger til andre nettsteder som gir interessant og nyttig informasjon. Utvalget er basert på redaksjonens subjektive vurdering, men vi mottar gjerne tips pr e-post dersom du har et nettsted å anbefale. Nederst på denne siden finner du oversikt over 'tidligere måneders anbefalte linker'.

Laboratory Strain GuppysKlikk på bildet for å åpne et vindu med 'Laboratory Strain Guppys'
Rent bortsett fra at den engelske språkversjonen (det finnes også på tysk) ikke er helt perfekt (Guppy på engelsk flertall skal f.eks. hete Guppies), er dette et vellykket nettsted med spennende informasjon om helt spesielle guppy-avlsformer. Det dreier seg om laboratoriestammer som har blitt brukt i forskning, først og fremst i genetikken. Dette er stammer som har vært renavlet i mange år. De eldste - som 'Maculatus' og 'Pauper' stammer fra så langt tilbake som hhv 1916 og 1922. Nå er de reddet for fremtiden gjennom innsats fra det tyske selskapet for levendefødende tannkarper (DGLZ). I tillegg til beskrivelser og fotografier av flere av disse gamle laboratorie-stammene har nettstedet også en interessant artikkel om hvorfor Guppyen heter akkurat det; den kunne fort ha blitt hetende "Gollmer". 
Følg denne linken til "laboratoriemus i akvariet" på engelsk.

The Tree of Life
Klikk på bildet for å åpne et vindu med 'The Tree of Life'Her har vi et virkelig gigantisk nettsted - for øyeblikket omfattende mer enn 1.700 sider, spredd på 20 computere i fire land. 'Tree of Life' er et prosjekt som har som målsetning å gi informasjon om mest mulig av mangfoldet av organismer på jorden, deres utviklingshistorie og karakteristika. Tekstene er forfattet av de fremste ekspertene på de ulike organismegruppene, fra forskningsinstitusjoner i mange land. Informasjonen som presenteres er linket sammen som et evolusjonært tre - som forbinder alle organismene med hverandre. Du kan starte i roten og jobbe deg oppover, eller du kan søke etter spesifikke grupper av dyr eller planter og hoppe inn på det relevante nivået i treet. 'Tree of Life' er selvfølgelig noe bortimot et evighetsarbeide, som redaktørene selv sier: "Treet er under konstruksjon. Vær snill og vær tålmodig, det virkelige treet brukte mer enn 3 milliarder år på å vokse opp!" Ukentlig besøkes webben av 30-40.000 brukere fra hele verden - kanskje du blir blant denne ukens besøkere?
Følg denne linken til livets tre.

Akvarium med kaldt saltvann
Klikk på bildet for å åpne et vindu med 'Akvarium med kaldt saltvann'Stadig vekk får vi spørsmål om hold av saltvanns-akvarier med dyr og alger fra våre egne, norske kyster. Her har vi internetts beste presentasjon av denne fascinerende grenen av akvaristikken. Florø-akvaristen Monicha Landøy har satt sammen et estetisk vellykket nettsted med interessant informasjon (om enn desverre med en og annen brutt link). Fotografier av flotte akvarier med kaldt saltvann burde kunne friste noen hver til å følge i Monichas fotspor. Dessuten er 376 besøkende (som var registrert pr 7.11.00) alt for lite for dette nettstedet!
Følg denne linken til kalde saltvannsakvarier i Florø.

 

Gå til tidligere måneders anbefalinger:

Oktober 2000  —  September 2000  —  August 2000  —  Juli 2000  —  Juni 2000  —  Mai 2000  —  April 2000

 

© 2000, Aquarium World