Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
London Aquarium
London har på mange måter vært et akvaristikkens Mekka gjennom flere hundre år. Herfra har vi, så tidlig som i 1665, Samuel Pepys' beskrivelse av "vakre utenlandske fisker som ble holdt i et glass med vann".   Året 1849 gjorde kjemikeren Robert Warington sine grunnleggende akvarieeksperimenter i "Londons sotete atmosfære".

Det var egentlig ikke uventet at også verdens første offentlige akvarium kom i London, nærmere bestemt i 'Zoological Gardens' i 1853. Det eksisterer fremdeles et akvarium i London Zoo, om enn ikke på samme sted i parken som det opprinnelige. Dette har imidlertid lenge båret preg av å være nedslitt og foreldet, og det var derfor svært gledelig at det nye og moderne 'London Aquarium' åpnet i London sentrum i 1997.
County Hall, hvor det nye London Aquarium ligger i kjelleretasjen
Det nye 'London Aquarium'
London Aquarium åpnet i 1997 i County Hall i Westminster, like over Themsen fra Parlamentet (adresse nedenfor). County Hall ble opprinnelig bygget som sete for London County Council; byggearbeidene ble påbegynt i 1912 - avbrutt av de to verdenskrigene - og fullført i 1958. Etter politiske stridigheter ble hele dette fellesrådet for London oppløst av statsminister Margaret Thatcher i 1986 og bygningen ble stående tom til langt innpå 90-tallet. Idag huser den, i tillegg til akvariet, også diverse fornøyelsesanlegg, restauranter og to hoteller.

London Aquarium er et moderne anlegg, som i stor grad har inkorporert det nyeste av såvel utstillings- som akvarieteknikk. Resultatet har blitt spennende og med sikkerhet fascinerende for den vanlige besøkende, men helt fornøyd blir man kanskje ikke om man betrakter utstillingen med akvaristens mest kritiske blikk. Det er imidlertid ingen tvil om at akvariet er verdt et besøk for alle oss som er interessert i livet i vann.

På de neste to sidene, kan du lese mer om London Aquariums utstillinger og akvarieinteriører.

Hvordan finne fram?Inngangen til London Aquarium
London Aquarium ligger meget sentralt i London, like over Themsen fra Parlamentet og "Big Ben". Enkleste adkomst er via undergrunnen, med Circle eller Distict Line til Westminster stasjon. Fra stasjonen følger du Parliament Bridge Street over broen (Westminster Bridge) og går ned trappene til venstre foran County Hall (like foran den store, hvite løveskulpturen).


London Aquarium
London Aquarium Limited
County Hall
Riverside Building
Westminster Bridge Road
London SE1 7PB
Internet: http://www.londonaquarium.co.uk


På neste side kan du lese om
'Utstillingene i London Aquarium'

© 1999, Aquarium World