Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Utstillingene i London Aquarium
London Aquarium er et typisk "allround" akvarium, som viser et gjennomsnitt av livet i fersk- og saltvann over hele kloden. Utvalget av arter og biotoper er ikke spesielt stort (41 akvarier med totalt ca 350 arter av fisk og evertebrater), men spennvidden er ganske bra med såvel kaldt som temperert og tropisk ferskvann og saltvann.

Big is beautiful?
Det som i første rekke gjør inntrykk ved London Aquarium er størrelsen på et par av akvariene som er utstilt. Man kan simpelthen ikke annet enn å la seg imponere av Atlanterhavsakvariet på 900.000 liter og Stillehavsakvariet på 1.000.000 (en million) liter! At de i tillegg er så høye at man kan se inn i dem fra flere etasjer, gjør det hele til en enda større opplevelse. Spesielt flott er det å stå på "havbunnen" og kikke opp mot overflaten mange meter over en.
Stillehavsakvariet rummer imponerende 1 million liter!
Fiskeutvalget i disse to gigant-akvariene er ikke spesielt stort, men det passer bra til dimensjonene og gir en temmelig god illusjon av et kikk ned under havflaten. I Atlanterhavsakvariet la vi spesielt merke til et par meget store (2 meter +) havåler, Conger conger, samt en stor stim med halvmeter-lange havabborrer, Dicentrarchus labrax.

Stillehavsakvariets hovedattraksjon er de mange velvoksne haiene (Odontaspis taurus og Carcharhinus plumbeus), men det er også mange andre pelagiske fiskearter i dette akvariet. Det er ikke noe fargerikt akvarium (korallrevsfiskene er plassert i andre akvarier hvor de hører mer naturlig hjemme), men du så vakkert og fascinerende!

Nærkontakt av tredje grad
I løpet av de siste par tiårene har det blitt "in" med såkalte berøringsbassenger eller 'Touch Pools' i offentlige I berøringsbassenget kan du få nærkontakt med piggskaterakvarier. Tanken er at de besøkende skal kunne få nærkontakt med ulike vannlevende dyr, fra sjøstjerner og krabber til flyndre og torsk. I London Aquarium har man mulighet til å oppleve også hvordan en piggskates hudoverflate kjennes ut, og de vennligsinnede fiskene svømmer villig i møte med frydefullt hylende barn såvel som voksne.

Et lærerikt besøk
London Aquarium er pedagogisk lagt opp med mange informative skilter og plakater med informasjonsmengder som er passelig fordøyelige selv når man ikke har allverdens med tid til rådighet. På store og små skjermer kjøres lærerike og interessante videoer, og ved hovedattraksjoner som berøringsdammen og haiene i Stillehavsakvariet informerer levende guider om livet i havet - underholdende, men også rimelig korrekt.

Levende guider forteller om haiene i Stillehavsakvariet


På neste side kan du lese om
'London Aquariums akvarieinteriører'

© 1999, Aquarium World