Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Taraporewala Aquarium, Mumbai
Om man først reiser til India er det helt sikkert andre attraksjoner som vil stå høyere opp på preferanselisten enn et offentlig akvarium - også for en ihuga akvarist. Dersom det nå allikevel skulle bli tid for litt ekstra, planløs sightseeing i Mumbai (tidligere Bombay) er det greit å vite at det faktisk finnes et akvarium der også: Taraporewala Aquarium, på Marine Drive like sør for den berømte Chowpatty Beach.

Taraporewala Aquarium, MumbaiGammelt og slitt, men ikke uinteressant
Taraporewala Aquarium åpnet i 1951 og bærer avgjort preg av sin alder. Anlegget er slitt og holder overhodet ikke den standard vi er bortskjemt med på moderne akvarier i Europa. Når vi allikevel vil rangere det som severdig, er det pga av et (riktignok begrenset) utvalg av lokale indiske fersk- og saltvannsfisker som man sjelden ser i akvarier andre steder i verden. Ved vårt besøk i 1997 kunne vi til og med se endel lokale koralldyr som var nye for oss. Det aller meste av anlegget er dog viet tradisjonelle akvariefisker fra Sør-Amerika og Afrika.

Inngangsavgiften beløper seg til beskjedne 3 rupier (ca 50 øre), og burde ikke hindre noen fra å gjøre et besøk!

Hvordan finne fram?
Som overalt ellers i Mumbai er det enklest å ta seg fram til Taraporewala Aquarium med drosje. Det koster veldig lite og er behagelig i varmen. Se forøvrig kartskissen.


Taraporewala Aquarium
Marine Drive
Mumbai

 

 

© 1999, Aquarium World