Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Underwater World, Singapore
Singapore - verdens største eksportør av orkideer og akvariefisk - har selvsagt også et offentlig akvarium. Underwater World, som ligger på forlystelsesøya Sentosa (adresse nedenfor), er et ganske nytt anlegg bygget i tråd med vanlig moderne akvariearkitektur.
Hovedattraksjonen er her, som så mange andre steder i verden, en lang tunnel hvor publikum følger et rullende fortau rundt inne i et gigantisk akvarium med haier og andre store og små fiskearter. En av Singapores mange orkideer
Underwater World, Singapore


Tunnelakvariet
Opplevelsene fra tunnelen i Underwater World er egentlig hverken bedre eller dårligere enn hva man kan se andre steder. I likhet med mange andre slike gigantanlegg med store fisker, bærer det preg av litt dårlige biologiske forhold, med bl.a. uønsket algevekst som følge. En spennende side ved denne tunnelen er dykkerne som svømmer rundt blant fiskene, fôrer dem og komuniserer med publikum gjennom høytalere. Den eventyrlystne publikummeren har også selv mulighet til å dykke i akvariet, under kyndig veiledning fra personalet.

Andre attraksjoner
Forøvrig lot vi oss særlig fascinere av manateen (sjøkua) som beitet stille rundt i et stort akvarium. Det er sjelden å se sjøkuer i akvarier (og ennå sjeldnere å se dem i naturen), og der de blir holdt er det som oftest i dammer med innsyn kun ovenfra (f.eks. i Miami Seaquarium, Florida). Det å kunne observere dyret fra siden, under vann, var en ny og spennende opplevelse.

Underwater World har også en interessant avdeling med farlige dyr, hvor man bl.a. kan se de vakre, men dødelig giftige blåringede blekksprutene Hapalochlaena spp.

Utenom akvariet har Sentosa Island mange andre attraksjoner som kan være verdt et besøk. Kanskje litt "Disneylandsk" og "plastikk", men absolutt verd et besøk for alle som har litt av barnet i seg fremdeles. Ja, og så er det vakkert der!

Hvordan finne fram?
Sentosa Island kan nås med busser, taxi, ferge eller svevebane. Mulighetene er så mange at vi anbefaler at du forhører deg i resepsjonen på ditt hotell. Når du først er fremme på Sentosa, går det busser og monorail-jernbane mellom de ulike attraksjonene, om du synes varmen er for uutholdelig til å gå til fots.


Underwater World
Underwater World Singapore Pte Ltd
80 Siloso Road
Sentosa
Singapore 098969
Internet: http://www.underwaterworld.com.sg/

 

© 1999, Aquarium World