Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
 
Utstillingene i Haus des Meeres
Wiens 'Haus des Meeres' omfatter ca 1.200 kvm utstillingsareal fordelt på flere etasjer med små, trange rom og korridorer. Vi kan ikke annet enn å la oss Haus des Meeres har mange trange rom og korridorerforundre over hvordan det er mulig i det hele tatt å komme på å anlegge et akvarium i så uegnede lokaler, hvor ikke minst stell og vedlikehold må være usedvanlig komplisert. Med de vesentlige begrensninger som lokalitetene setter må det imidlertid sies at resultatet har blitt rimelig bra.

I utvikling
120.000 liters haiakvariumVi har besøkt Haus des Meeres nokså regelmessig gjennom de siste 7-8 årene og kan konstatere at akvariet hele tiden er under utvikling. I det siste har det f.eks. kommet til et 120.000 liter stort haiakvarium og et 13.000 liters korallrevsakvarium. Haiakvariet (som også inneholder bl.a. en velvoksen havskilpadde) er ennå for nytt til å kunne bedømmes rettferdig, og det samme må kunne sies for korallrevsakvariet som dog ga et rimelig positivt inntrykk. Med litt tid for utvikling kan begge disse akvariene komme til å bli  bra.

Forøvrig har anlegget et stort Middelhavsakvarium med flere interessante evertebrater og fisker, samt mange små tropiske akvarier for både saltvann og ferskvann. Spesielt ferskvannsakvariene gir inntrykk av å være mer "stueakvarier" enn pedagogisk interessante utstillinger, men noen av dem er riktig vakre.
Noen av akvariene er riktig vakre
En reise verdt?
I det store og hele må man kunne konkludere med at Haus des Meeres kan være verdt et besøk dersom man først er i Wien og har tid til overs, men noen reise i seg selv er det definitivt ikke verdt. Det finnes mange andre og langt bedre grunner til å reise til Østerrikes hovedstad!

© 1999, Aquarium World