Aquarium WorldDiverse artikler

Bi-hobbier
Frimerkesamling
Fiskefigurer

Bokomtaler

Historie

Reisehjørnet
Offentlige akvarier

Anbefalte linker

Wallpaper

Forfattere

Søkemotor

 
 
Hobbyen som blir hva du selv ønsker
Noe av det som virkelig gjør akvariehobbyen til en slik eventyrlig fritidsbeskjeftigelse (eller heltidsbeskjeftigelse - som det har blitt for noen av oss) er at du kan utvikle den til nesten hva du vil. Du begynner kanskje med en gullfiskbolle som pynt i stuen, og etter en tid finner du at du har 10 akvarier i kjelleren. Kan hende du kjøper et 60 liters akvarium med guppyer til ungene - for så å oppdage at du selv og ektefellen blir så fascinert at dere i fremtiden bruker alle ferier på å reise til akvariefiskenes tropiske hjemland for å observere dem i vill tilstand!
Diskusjoner med andre akvarister er et nyttig og effektiv middel for å videreutvikle sin egen hobby
Noen akvarister blir mest opptatt av selve den utfordring å drive akvariene, å stelle planter og oppdrette fisker. Andre finner sidegrener som innebærer studier av akvaristikkens historie, av fiskenes systematikk og biologi (=ichtyologi), eller kanskje de blir sportsdykkere for bedre å kunne studere fiskene i naturen.

For noen flettes akvaristikken sammen med interessen for å fotografere - og de blir fiskefotografer! Mange samler på akvarierelaterte saker og ting: Akvariebok-samling er temmelig opplagt, men fiske-nips eller frimerker med fiskemotiv kan også være interessante samleobjekter for en akvarist.

Og ikke minst: Akvariehobbyen blir for mange en mulighet for å knytte nye vennskapsbånd, med andre akvarister i inn- og utland. Det arrangeres stadig ulike former for treff (seminarer, symposier, konferanser, utstillinger og fellesreiser) rundt om i hele verden. En god metode for å treffe likesinnede kan være å bli med i en akvarieklubb. I Norge er de fleste akvarieklubbene samlet i paraplyorganisasjonen 'Norsk Akvarieforbund' - som har egen hjemmeside på internett. Du finner den ved å følge denne linken.

Selve akvariehobbyen kan man drive på mange nivåer; man kan bli "minimumsakvarist" - eller "superakvarist". Man kan fortsette med et lite akvarium mest for pynten og hyggens skyld, eller man kan fylle huset eller leiligheten med oppdrettsakvarier i alle rom. Man kan kjøpe alt man behøver i "butikken på hjørnet" (eller i Internet-butikken), eller reise verden rundt for å fange sine egne, sjeldne fisker.

Du setter selv grensene i denne utrolige hobbyen!

 

Klikk for å gå tilbake til hovedsiden for

'Smått & Godt'

 

© 1999, Aquarium World